Brand, fläskläpp och lite kärlek

Då var det dags för ännu ett inlägg och tankarna kommer flöda som aldrig förr. Eller inte!
Ny brand ingen och denna gången är man lite orolig faktiskt. Vi hade en liten brand i Santa Barbara i helgen men de lyckades släcka den som tur var. Sen har vi hört att den stora branden har kommit till Santa B men den har vi minsann inte märkt av så mycket mer än att det är väldigt rökigt och konstig luft som man mår dåligt av. Så de rekomenderar att man ska stanna inomhus så mycket som möjligt.
Det har varit lite panik här fån vissa, men det ska nog inte vara någon fara, har ju inte så mycket att packa om det skulle vara så. Det som är lite störigt är att det är fullt med aska i lägenheten. Golvet i köket är alldeles svart och alla bänkar och datoret är svarta också. Skulle ligga vid poolen lite för vindarna från branden gör att det är SJUKT VARMT! Poolen var inte sååå fräsch måste jag säga, kolsvart botten. Mmmm!
Skulle spela golftävling nere i Canyon men den blev inställd pga branden och tävlingen som blev flyttad tills på onsdag blev också inställd. Istället ska vi träna men jag vette tusan om jag ska spela för mår ju så helvetes dåligt av luften. Men, men, alltid spännande när det händer något annolunda=)
Hade prov idag också och det gick så fruktansvärt dåligt! Snacka om att ha pluggat på fel saker, inte lätt att veta de latinska orden för hjärntumör måste jag säga...

Ikväll var vi och hälsade på Krisse och Petter och jag fick köra bil för första gången sen jag kom hit! Woho! Jag var glad. Råkade dock köra lite för fort när jag hade en polis bakom mig. Hade jag blivit stannad hade det varit illa för man måste vara 21 för att köra hyrbil. Men nu blev jag inte det så det var tur men får nog tänka mig för i framtiden.
Förra veckan på träningen så småbråkade jag och Pearl lite och det hela slutade med att jag fick en golfboll på läppen så den började blöda. Sen svullnade den och blev lite blå. Det gjorde väldigt ont.
Annars mår jag fantastiskt bra här i Santa Barbara i nuläget, kär upp över öronen och känner samtidigt att den största tröskeln av hemlängtan har gått över så nu gäller det att njuta av att vara här och se fram emot det man kommer att göra hemma sen.

Saknar alla er där hemma jättemycket!
Hoppas ni mår bra=)

Kram Tina

image29

Ååå!

blogg.se suger!
Här har jag lagt ner en massa tid och energi ett antal gånger för att skriva ett inlägg. Men så fort man ska ladda upp det så hänger sig sidan. Dåligt.
Jaja,
Krisse är inte i lägenheten denna veckan för hon har ebsök. Vi är fruktansvärt barnsliga när hon inte är hemma. Hehe, kul! leker med maten och undersöker hur en makaron är uppbyggd är bara några av sakerna vi håller på med.
Fick tillbaka en uppsats som jag lämnade in förra veckan. Full pott på den, 50/50, så det var jag nöjd med. Det roliga var att jag fick reda på lektionen att vi hade en uppsats att skriva och lämna in på den lektionen. Så när jag kom hem vid nio satte jag mig och skrev uppsatsen och skickade in den innna midnatt. Hade jag skickat in den efetr midnatt hade jag fått sänkt betyg med 10% för varje dag den var försenad.
Prov på tisdag så måste plugga på det hela kvällen nu. Så här kan jag inte sitta.

Kram på er!

Onsdag

Då var det måndag igen tänkte jag skriva men det är ju redan onsdag. Veckorna går framåt och midterms närmar sig.
I helgen åkte jag, Maria, Kristine, Linn och Stina ner till IKEA i Los Angeles och måste säga att det inte är vanligt att se IKEA med palmer utanför. Vi var lite sugna på svensk mat bl.a. och jag köpte lantchips, ballerina, schweizernöt, knäckebröd och kaviar=) Man kände sig verkligen som hemma där bland Lidingö kök och Minnen Hund mjukisdjur. När vi gick ut ur affären så trodde jag allvarligt att jag var i Sverige, men fick en chock när jag upptäckte palmer utanför. Efter IKEA bestämde vi oss för att åka runt lite och se oss omkring, så det slutade med att vi åka ner till San Diego. Vet inte hur många olika motorvägar vi åkte på för de går ju överallt! Något läskigt som vi såg på en rastplats var en hel anslagstavla med bilder på barn som blivit bortrövade. Något ännu läskigare var att de hade stora reklamskyltar som efterlyste en vinröd jeep som köre på motorvägen någonstans som precis hade kidnappat ett barn. Uscha!
Spelade golftävling på hemmaplan i måndags. Förlorade igen såklart. Man räknar de fyra bästa scorerna och då låg vi lika men då fick vi ta med ett femte för att avgörande och då förlorade vi med ett slag. Jag blir så störd! Ska upp till Solvang om en stund och träna, hoppas det inte blir för varmt idag som det var sist då Frannie blev sjuk och fick åka hem och jag som fick solsting.
Har beställt flygbiljett hem också så nu känns det som att det är lite närmare hem.
Har börjat bita på naglarna igen! Blir galen på mig själv men det måste vara för att jag inte investerade en nagelsax tidigare. Ska försöka sluta!
Vi har kommit på att vi har olika uttryck som här i lägenheten när det är lite jobbigt; Gustav: "Jag lackar" Maria: "Jag får paniiik" Linn: "Rövars" Tina: "Jag vill hem nu" Dock har vi ninte hittat något som Kristine säger. Jag tycket hon säger "Sluta" hela tiden när vi är sånna=) Hon är gammal och vis hon.
Fick ett vykort idag och det blev jag väldigt glad för eftersom det inte är så ofta man får post här.
Snart kommer mamma hit och det ska bli roligt. Hon har visst börjat spela golf så vi får väl ta några hål. Tre veckor kvar tills hon kommer och stannar i två. När hon har åkt hem är det drygt en månad kvar tills jag åker hem. Tiden går nog fort...
det är inte det att jag inte vill vara här, det är mer ställer vi bor på som är så förbannat tråkigt! Måste ner till stan nästa termin, det blir nog mycket bättre.

Ha det bra!
Kram Tina

Träning

I helgen var jag i Monterey och spelade golfturnering. Denna gången gick det dåligt som stryk första dagen och lite bättre andra dagen. Vi hade cahns att slå Canyons den andra dagen och vi var väldigt näsra de första nio hålen men sen de sista nio gick det år pipan. jaja, jag börjar förstå hur man ska putta nu så då jävlar!! Grrr!
I måndags åt vi på en resturang med björntema och all mat hette något som hade med björn att göra. Jag bröt ihop av skratt när jag läste "Don't be Bearanoid! Try It!" på menyn under hamburgare=)
I lördags hade jag och Linn ingenting att göra. Vi hade en såndär dag då vi sitter i soffan och bara stirrar på ingenting och klagar på allt vi ser på tv:n. Vi bestämde oss för att hitta på något så vi gick bort till la Cumbre och handlade ett träningskit, en pilatesboll, hantlar och ett gummiband. Sen tränade vi och gjorde ett tränisschema som vi ska följa. Jag köpte ett pingis/tennis som vi kan leka med. Det fanns med på träningsschemat, "lek vid poolen 30 min". Efter det vad vi fortfarande rastlösa så vi tog bussen till stan för att titta på bio.
Vi hoppade av bussen i alla hast när Linn såg en kyrka med utkikstorn som vi genast sprang upp i. de hade bröllop där så vi kände oss lite ivägen. Innan bion blev det shopping. Jag hittade min jacka som jag tänkte köpa förra gången men som då var borta. Jag blev glad. Köpte ett par vantar, typ, utan fingrar. De är assköna!
Bio blev det och vi såg Good Luck Chuck, en ganska rolig film men som kan vara lite osmaklig på sina ställen. Men kul ändå=) När vi skulle åka hem så missade vi bussen med 5 minuter och nästa buss skulle gå en timma senare. "Vi går hem" hörde jag mig själv säga och så blev det. Vi gick hela State Street hem och det är nog nästan en mil. Nära i alla fall, det tog en timma.
Dagen efter åkte jag som sagt till Monterey och spelade golf måndag, tisdag och spelade idag. FY! Vilken träningsverk jag har haft. Så mycket energi som jag och Linn hade i lördags plus golfen sätter minsann sina spår..
Linn kan inte gå ner för trappor idag. Hehe..
Imorgon blir det till att gå tillbaka till skolan och sen spela golf igen på eftermiddagen. Min solbränna är inte måttligt ful nu. Krit-vita fötter, asbruna smalben och knän, vita lår och krit-vit bränna efter bikinitrosorna. SNYGGHT!
Jaja, ansiktet är ganska jämt i alla fall och kommer antagligen inte visa mer än fejan till jul ändå.
Fick en attack av hemlängtan idag, om två veckor har jag varit här i två månader och då är det bara två månader kvar tills jag kommer hem=) Saknar min Mumsfilipbabba så mycket att jag tror jag dör.

Nu ska jag sova, skönt!

Ha det bra!
Kram Tina
image26