Röda rosor, funkis och lax

Ibland så händer det väldigt skumma saker. Idag när jag kom hem från skolan var jag till min glädje ensam i lägenheten för en gångs skull. Då hittar jag 12 röda rosor i lägenheten. De står i ett litet hörn lutade mot soffan i vadagsrummet. GASH! Vad jag vill veta vem dom är till. Typiskt att det inte fanns något kort. Så nu satte jag dom i vatten och ställde dom på köksbordet istället. Det luktar gott nu. Kanske ska ställa in dom i mitt rum en stund.
VILL VETA VEM DOM ÄR TILL! Hallå! Vi bor faktiskt 5 tjejer här med någon slags respektive!!! Inser inte den som har skickat dom att det kan bli lite problem här...romantiskt dock.
Frågan är bara hur de kom in i lägenheten. Suz måste ha varit hemma när budet var här så får snacka med henne sen. GASH! Men det är saker som dessa som kryddar till den bleka vardagen här på Verano Courtyards.
Jag har föresten kommit på att jag kommer uppskatta Sverige mycket mer sen när jag kommer hem. I förrgår blev jag överlycklig över att hitta färska laxfiléer. Den fiskdisk som finns här skulle jag säga består av fiskpinnar i förpackning. Så nu har jag fått äta min lax á la svartpeppar och citron. Mums! En annan sak som är mums är att Maria hade fått ett paket med svensk mjölkchoklad, Mmmmm! Gott att få smaka svenskt godis ibland.
Igår var jag, Maria och Linn ute och gick. Då kom vi fram till att husen här är så skabbiga att Sverige framstår som ett paradis. Rikemanshusen här, som de i Montecito t.ex kan jämföras med en villa i Lerum på Hejderidareslingan 13B. De som vi kan kalla "Svensson" villan här kan jämföras med en medelmåttlig sommarstuga i Espevik (no offence Simon). Husen nere i stan ska vi nog nästan inte nämna, En bajamaja på Lygnevi loge är både större och ser trevligare ut invändigt och utvändigt.
Jag ska självklart inte dra alla över en kant här, men det är det intrycket jag har fått här av södra Kaliforniens bostäder. Det finns liksom ingen historia eller kultur i husen. Vi har våra funkishus. KÄFT! Börja inte gå tillbaka till gymnasietiden nu...
Linn resonerade över hurvida kändisarna nöjer sig med husen här eller inte. Hon hade läst att Brad Pitt hade varit i Santa Barbara på stans finaste fik och firat en bekant. Hon sa "Nöjer de sig med det här så kan jag inte se dom som kändisar sen när jag kommer hem." Måste nästan hålla med henne lite där.
Det är mycket man måste ta itu med. Som att fundera över vem det är som kommer på reklamskyltarna på bussen.."Don't smoke unless you are on fire" Den är lite komisk.
Jag måste dock säga att Sverige är ändå inte så pjåkigt, visst vi må vara gnällspikar och tröga men vi kan våran sak när det gäller mjölkchoklad, funkis och fiskdisk.

Ha det bra
/Tina

image22

Inger

Jag vet, nu har jag varit dålig på att skriva igen. Men ni ska bara veta vilken omväg jag har gått för att komma in på denna sidan och sedan börja skriva ett inlägg. Varit inne på mejlen 2 ggr, facebook, bilddagboken och aftonbladet 2ggr. Sen har jag chattat med folk som jag vanligtvis inte chattar med. jaja, "Trying to getting started" nu är jag här.
Hannes mamma Annika är på besök så det är härligt att få en släng av svenskt. Haha, hon hade ju trots allt med sig mjölkchoklad...Mmmm!
Har för övrigt fått ett nytt smeknamn, eller två egentligen; Lillis och Inger. Kan förklara att Inger har jag fått från Beck-filmerna, mina roomies tycker visst att jag är lik henne på något sätt. Men sen har ju jag döpt Linn till Gunvald för hennes jävla humör=P Vi håller oss faktiskt uppdaterade med de nya Beck-filmerna, Maria fixar så vi fick se den nyaste dagen efter den släpptes i Sverige. Vi är nöjda.
Spelade tävling i måndags och det började jättebra, men sen började jag täka och ballade ur helt så slutade på +9 så var inte så jättenöjd efteråt. Coach var inte heller så nöjd för vi fortsätter att förlora. Han hade sagt till Hannes att "They have to pull their heads out of their asses" Haha, och han har väl rätt. Men jag kämpar på. Är väldigt frustrerad över att jag inte hittar felet med min puttning. Blir så jävla förbannand! Jaja, ANDAS!
Sen har jag hört att Jack Johnson kommer till Ventura om ca 2 veckor och det ligger ju precis i Santa Barbara så dit ska vi nog åka. Åååå vad kul!
Och nu till helgen ska vi nog åka till Solvang, en dansk stad uppe i bergen. Det skulle nämligen vara danska dagarna i helgen så hoppas att man kan hitta lite "svenskt" godis. Har hört att Turkisk peppar håller till där uppe. Då blir det till att hyra bil och möjligen köpa ett tält och sova på en camping om vi hittar det. Hur som helst så blir det ett äventyr.
Har börjat göra lite bildspel i Movie Maker igen. Gah! Vad roligt det är. Hahaha, försöker göra det ultimata bildspelet om pop-corn. =) Okej, fan vad dåligt det lät. men men...
Jag fick ett gosedjur, kakor och ett kort igår av tjejerna för jag hade varit lite deppig i helgen. Tack så mycket! Ni är änglar. Men nu är jag glad igen och livet leker förutom att man är 700 mil från de man älskar mest av allt=)
Men får ju snart besök så det blir nog årets höjdpunkt tror jag, efter studenten. Och sen får jag åka hem till jul=) Jag och Maria är jätteglada över att åka hem över jul. Haha, men har man hemlängtan så har man.

Snart åka och träna golf igen. Får försöka få ordning på mig.
Ha det fint!
Kram Tina

image21

Nytt inlägg!

Då var det dags för ännu ett inlägg i bloggen. Måste erkänna att jag är ganska dålig på att blogga, men det är ju inte så roligt att blogga om det inte har hänt något. Och efter nästan exakt 5 veckor hemifrån så har det sluta hända saker som är värda att skriva ner. Men nu har jag fått skäll för att jag är dålig på att blogga så får väl slänga in ett inlägg...
Golfen har gått väldigt bra denna veckan. Har gått runt par och på senaste tävlingen lyckades jag kamma hem den individuella titeln vilket jag hoppas göra fler gånger. Coach tror och hoppas att jag kommer göra det fler gånger så det är uppmuntrande.
Har haft en extrem längtan denna veckan hem mot Sverige och det har även Maria haft. Men vi har snackat ihop oss och kommit fram till att vi ska stå ut. Vi kommer trots allt vara väldigt stolta över oss själva när vi är klara med detta. Det är ju inte så mycket av livet egentligen.
Suzanna åker till Los Angeles i helgen så jag har sovrummet för mig sjäv...oj vad gay det lät. Men det ska bli skönt att få vara själv ett tag eftersom det är ganska svårt med 6 pers i en trea.
Stopp i toaletten har vi haft denna veckan också och det har varit omöjligt att få tag på [Kävin] så jag antar att det löste sig i toan =) Höhö. Sen kom det en rör-nisse och fixade stoppet och läckaget i köket. Frank hette han och var jättetrevlig. Mexikanare som alla andra på det här stället men det gör inget för då kan man slipa på sin spanska. Hola Señor! Ja, det är väl det.
Torsdag idag vilket innebär hårt festande som vanligt. Inte från min sida dock för vill inte utsätta mig för risken att åka fast, det blir så mycket pappersarbete. dessutom så känner jag inte för att festa utan mina vänner där hemma=) Saknar er! Får festa av mig till jul. Kanske min kusin Peter kan lära mig dricka snaps eller nått, han verkar vara den rätta killen för jobbet.
Som ni kanske märker på dösnacket så händer det inte så mycket.
Har ett par jobbiga grannar tvärs över här som kommer från Alaska, de låter väääldigt mycket. Speciellt när man ska lägga sig. Tjejerna i 17 hade tagit kort på en av killarna i lägenheten när han och en tjej hade kvalitetstid i köket=) Haha, det tyckte jag var kul.
Har kommit igång med Facebook också, det som jag tyckte var djävulens verk innan, men har som sagt själv fallit för frestelsen. Har dessutom börjat lyssna på P3 webbradio och det gör att man får lite hemlängtan och får tillbaka minnen=) Lite skumt dock att lyssna på Morgonpasset innan man lägger sig och Kvällspasset nrä man går upp. Ännu tråkigare är det att lyssna på Vaken på dagen.
Nej, nu känner jag att jag har skrivit av mig lite. Ska försöka ta lite kort också för har fått önskemål om fler bilder på bilddagboken.
www.bilddagboken.se/tekaka tror jag=P

Ha det fint!

Kram Tina
image20

Swass

Nej Tim, du har aldrig sagt att Simon är en läckerbit.

Okej, Hemma igen från Palm Springs och det var väldigt varmt kan jag säga. När vi kom fram runt 8 tiden på kvällen var det fruktansvärt varmt. Det var som den varmaste dagen på sommaren i Sverige ungefär. Jag var väldigt förvånad över hur varmt det var. När jag packade tänkte jag att det skulle bli varmt men inte så jäkla varmt! Lärde mig ett nytt ord: Swass vilket betyder svettig rumpa.
Jaja, nog om värme...
Hotellet var för övrigt ett av de snyggaste och bekvämaste hotellen jag har bott på och de sa att det har aldrig fått bo på ett så fint hotell tidigare så det var kul att får vara med om det=) Mycket bättre än det fattiga Motellet som vi bodde på i Ventura där man vaknade vrannan timme av att tåget gick genom rummet.
Jag och Lauren gick in i lobbyn det första vi gjorde när vi kom fram och spelade biljard medan de andra packade ur bilen=) Jag gillar Lauren, hon är så speciell och flummig. Bara går iväg och utforskar och inga hämningar har hon heller, men sen röker hon ju på också men säg inte det att jag har sagt det.
Första dagen på golfbanan var helt okej, varmt såklart strax under 40 grader. Vi fick som tur var ha golfbilar på denna turneringen. Det var kul. Jag blev kallad "Crazy swedish driver" och det var nog förare de menade för jag slog inte så bra drivar den dagen. Jag gick på 80 slag första dagen 80 på andra dagen. Hade gjort en 78 runda om jag inte hade cpat mig i bunkern men så kan det vara.
Vi låg vid poolen på hotellet efter vi hade spelat och det var säkert 25 grader i vattnet om inte mer. Jag brände upp föttera när jag gick mellan solstolen och vattnet och det var 10 meter. Sjukt VARMT!
På kvällen åkte vi till en sportbar och käkade. Jag fick reda på idag när jag spelade andra rundan att en tjej i min boll hade varit där och ätit också och hade blivit magsjuk. Hoppas inte jag blr det också. Min rumskompis är sjuk nu så jag kanske ska sova i ett annat rum, hon känner också att hon vill spy. Kan inte bli sjuk nu när det är tävling igen på måndag.
Tror att min kurser har löst sig nu också. Kommer läsa Hälsa och sen någon Medical class där man lär sig hjärt och lung räddning. Hälokursen kommer handla om sex och samlevnad bland annat=) Hahaha, fy vad högstadiet! Men men, hellre det är Introduction to film.
Happ happ nu är det dags att äta melon.

Ha det fint!
Kram Tina

image18

image19

Not a joyride!

Okej, jag tror att allt håller på att gå åt helvete...verkar som att inga kurser verkar passa. Jag måste byta!
Så finns det inga kurser så är det högst troligt att jag kommer hem...inte för att jag vill men det krånglar så in i helvete så jag är väldigt frustrerad just nu.
Vill ge ett tips till de som funderar på att åka med IBS: GÖR INTE DET! De är i företagens värld ett U-land. Precis som USA: äckligt fult, sketet och korkade människor.
Om bara allt ville flyta på lite bättre så skulle detta vara jättebra, men nu gör det inte det och allt är IBS fel.
Jag lyssnar till och med på Thommy Nilsson låtar när jag är här! Kan behöva en semester...

Coach försökte hjälpa mig idag med att fixa alla kurser men som sagt...det ser inte ljust ut och det verkar som att ingen vill hjälpa till. Måste fixa allt idag eller imorgon innan klockan 17 för då åker jag till Palm Springs för att spela golf och är det inte ordnat då så är det försent när jag kommer hem...Ibland blir jag så trött.

Jaja, måste kila.

Kram Tina

Mina gröna ängar...

Det är så fruktansvärt varmt här nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Sitter man stilla så rinner svetten. Det är helt sjukt! Orkar knappt sitta vid datorn...men ibland måste man det.
Orkar bara lyssna på musik och dricka vatten. Ikväll blir det middag med allesammans. Wallenbergare med brunsås och potatis och det är Corin och Christian som håller i storkoket.

Jag ser hur det är, jag är inte blind
Jag vet bakom din dörr kommer ingen in
Tänk på allt du haft och på allt du gett upp

Alla drömmer som du drömt alla minnen som du glömt
Ge dig tid att ta igen en sak i taget allt det andra tar vi sen
Dina gröna ängar kommer aldrig mer igen
om du inte letar kan du aldrig finna
det som gör dig hel igen

Allt du sa blev sant
Det är inget värt
Men du vet det finns en helt annan värld
Tänk att bitterheten gör dig blind
Så res dig för du förlorar ingenting

Och ge dig själv tid att ta igen
en sak i taget allt det andra tar vi sen
dina gröna ängar kommer aldrig mer igen
om du inte letar kan du aldrig finna
det som gör dig hel igen
Dina gröna ängar

Jag vet det är mörkt jag har varit där
där det känns som inget finns att leva för
men jag tog mig upp och det känns bättre nu
ingen kan såra dig det bestämmer bara du

Så ge dig själv tid att ta igen
en sak i taget allt det andra tar vi sen
dina gröna ängar kommer aldrig mer igen
om du inte letar kan du aldrig finna
Dina gröna ängar
Dina gröna ängar
Dina gröna ängar
om du inte letar kan du aldrig finna
det som gör dig hel igen

Ha det bra

Kram Tina

image17

Baka baka baka

Ojojoj, vad det slår och låter här i lägenheten idag. Tjejerna har börjat baka någon go kaka eller tårta. Ska fira Tini, tyskan i nummer 17.

Strular med mina kurser för övrigt. Var på skolan idag för att rätta till det men alla har gått på långhelg. Labour Day på måndag så då är man ledig=) Men hade gärna velat fixa med kurserna så det var klart. det börjar tryta med platser och jag DÖR hellre än läser Introduction to Film. Så jäkla tråkig kurs. titta på film och sedan skriva en uppsats om den varje vecka. Uscha, hinner jag inte.  Igår gick jag hem på en 5 min rast=) Höhö.

Igår träffade jag Stor-Anders som spelar amerikansk fotboll och vi åkte bussen hem tillsammans. Vi träffade en kvinna, låt oss säga 40+ som hade en Turtles ryggsäck och vi trodde hon var hög eller full för hon var väldigt konstig. Hon kunde dock ett svenskt ord: gummi...hrm...
Vi såg henne på busstationen imorse igen. Då hade hon en jäääättestor keps=) Hahaha! Tant!
Igår var hela gänget på stan och festade järnet. Kvällen slutade med att en däckade innen de hade åkt hemifrån, två spydde över räcket utanför och minst 3 minnesluckor. Dessuton var det någon som kissade på heltäckningsmattan i nr.13. Jag nämner inga namn=)
var riktigt skönt att vara hemma faktiskt. Jag och Maria gick och hyrde en film istället och sen kom Kristine hem från skolan och var med och tittade. Men båda somnade precis när filmen började nästan så jag fick titta själv=)

Tvättade idag också för första gången. Kände att jag inte hade några rena kläder. OCH JAG HAR ÄNTLIGEN LÄRT MIG DUSCHEN! För första gången på tre veckor så har jag kunnat njuta av en dusch. Senast var på hotellrummet i Stockholm kvällen innan jag åkte=) Det var nästan en Aha-upplevelse.

Nu kollar vi på 100 höjdare på You Tube och tittar på Disco Kjelle, en kille som kommer från Kristines hemstad, Falun.

Så jäkla varmt idag för övrigt! Tror jag svettas ihjäl snart.

Jag är mätt och snart blir det tårta...så nu går jag.

Kram Tina

image16