H h h h h

Haha, jag får ta ett handbagage. Väskan blev väldigt liten när jag frsökte trycka ner allt. Men det är okej. Jag hittade på ett bra sätt att hänga fast mitt handbagage på ryggsäcken. Då blir det ju som en väska. Kan vara skönt när man ska förflytta sig. Och jag känner mig väldigt pank. Haha, hoppas pengarna räcker, annars gråter jag. Nu ska jag ner till Nathalie och kolla läget lite och läba tillbaka en våg som jag så snällt fick låna.

Vi hörs och ses!

Letter

Plö. Idag kan jag börja tänka efter och planera ordentligt för resan. Hoppas jag. Sen i alla fall, efter läkarbesöket. Ska skriva en lista och förska se till att jag får med allt. Har haft så mycket att göra denna och förra veckan att jag inte kunnat tänka så jättemycket på att jag åker nu.
Åh, mormor är sjuk också. Hon ligger på sjukhus igen, antagligen har hon fått lungcancer. Mamma är hemskt ledsen. Hon har börjat sluta röka nu på allvar, med tabletter och pappa ska sluta snusa. Det är bra. Idag har mormor och morfar 54 årig bröllopsdag och som vanligt har morfar tagit fram de där röda rosorna i plast, jag tycker det är gulligt, men han orkade inte åka in med dom till sjukhuset. Fy vad hemskt. Ska skicka ett vykort till båda sen.

Nej men oj ett jobb!

Brääääk!
Jag är så trött att jag inte orkar skriva något egentligen. Imorgon är det redovisning i Dynamiska webbapplikationer och klarar vi den så kan man skutta glad hem. Jag fick ett samtal på bussen hem idag från Manpower och jag har fått lite jobb! "En snabb fråga: Kan du jobba imorgon?" Haha, ja..så imorgon ska jag jobba i Viared mellan 16-20 med att packa skivor. Men först på dagen efter skolan ska jag antagligen till deras kontor och få arbetskläder och skriva kontrakt. QL! Jag bli rik sen, men nu komemr jag bli fattig. Jag måste tanka bilen om jag ska ta mig till Viared, om det inte går en buss. Vi får se

Lillemor

Jag var hemskt bakis när jag vaknade idag. Men det gick över efter en treo och lite mat i magen. Johan ringde och frågade om jag hade en värktablett för han var ockå himla bakis. Sen betsämde vi oss för att gå in till byn för Johan skulle ha cigg, alvedon och bingolotter. Vi ska spela det ikväll, haha. Vi köpte tre bullar och sen gick vi hem och åt upp dom och drack saft. Vi tittade på ett avsnitt av Little Britain också, sen gick jag hem. Det var rätt kul igår, fast det har varit roligare. Dessutom kände jag nästan ingen, vilket betyder att de som var där var mycket yngre. Jag känner mig gammal nu och vill aldrig gå dit igen. Vi tog en massa kort på en tjej som heter Lillemor, hon bor i Johans trappuppgång och är...låt oss säga att hon är speciell. Det luktar lik, lada och rök utanför hennes dörr.
Annars är det väldigt härligt väder ute idag. Riktigt varmt faktiskt. Det gillar vi!


Nudelkväll, jag vill åka i Tims nya bil

Latdag. Vaknade halv sju av Loke, släppte ut honom på balkongen så man fick lite lugn och ro fram till elva. Sen ringde jag pappa för att höra om han ville åka med till Erikshjälpen, jag är på jakt efter någon liten möbel till hallen. Men han var bakis och ville vara hemma och fixa med husbilen. Sen pratade jag med mamma och frågade om hon ville följa med. Hon var också väldigt bakis, men hon följde med på villkoren att jag körde och att hon fick halstabletter. De hade lagt sig halv sex i morse, pappa hade varit på fiskeklubbsfest igår och det slutar alltid illa. De var nog båda fortfarande lite fulla när jag kom till Risäng. Vi hittade ingen möbel till min hall så istället åkte vi till en nyöppnad blomsteraffär med en massa roliga saker i. Hittade en blomma som jag ville ha, men den kostade 599 kr(!). Jag blev inte förvånad alls när mamma stal ett skott från den som hon ska plantera hemma. Haha. Pappa var inte heller förvånad när vi berättade. Köpte en filt (ja, man kunde köpa filtar på blomsteraffären), ett bonsaiträd som jag förmodligen kommer ha ihjäl inom en snar framtid och en fin grön växt med fin brun kruka till.
Ikväll funderade jag på att gå till hotellet, men sen tänkte jag nej. Kanske ska hitta på något med Johan istället och så får vi se var kvällen tar vägen. Nathalie kanske är hemma också. Vi får se. Imorgon ska vi spela bingo!

Haha, just det! Den där pälsen också...

Hahaha. Kom på en annan rolig grej som hände när jag och mamma var ute innan. Vi åkte bort till skroten för mamma skulle köpa tyg till deras nya husbil. Byta klädsel eller var det var. Hon hittade ett tyg som påminde fliece, eller fuskpäls, eller något lite luddigt gosigt sådär i alla fall. Det tänkte hon ha som överdrag på madrasserna eller nåt, jag vet inte. När vi stod i kön så frågade en tant som stod bakom mamma "Får man fråga vad du ska göra utav det där?" Mamma sa att det skulle bli ett överdrag varpå jag säger "Nej, men mamma. Du ska ju göra en jättestor mössa." Jag tyckte det var skitkul, haha. Tanten fattade inte vad jag sa och mamma bara flinade. Haha. Sen körde mamma fel på parkeringen och dumförklarade sig själv och vi fick backa ända bort till Mölndal för att komma ut. En himla rolig kvällstur med mamma.

Hanging by a moment

Pommes i ugn, två körvaschnalar och stekt halloumi. Bättre än så blev det inte ikväll, men gott var det. Snart ska jag sätta på en film och poppa pop-corn.
En rätt rolig grej som hände i mataffären idag när jag var iväg med mamma och handlade, vi går in och mamma står precis i början av affären, vid brödet, jag fortsätter fem meter och går in i en gång där det finns te och kaffe. När jag stått där i två minuter kanske och försöker bestämma mig hör jag en kvinna som säger "Din mamma letar efter dig." Först fattade jag inte vem hon pratade med för hon stod där med sin man och dotter, men när hon tittade på mig och upprepade vad hon precis hade sagt förstod jag att det var mig hon pratade med.."Efter mig..?" frågade jag lite förvånat och går tillbaka ut till brödet. Där står mamma och spejar ut över affären. "Men mamma jag är inte tre år!" ropar jag ganska högt så alla hör. Sen skrattade vi och handlade vidare. När jag var tre år så försvann jag på mataffären en gång. Jag hade satt mig vid drickarbackarna för tydligen brukade jag gömma mig när jag skulle bajsa i blöjan. Det är väl självklart att vilja vara ifred då.. Inte ens när de ropade ut i högtalarna att "en liten grön sak" hade försvunnit ( jag hade en grön overall på mig) kom jag fram. Till slut hittade de mig där.
Mamma hade varit ganska rädd den gången, och idag kanske hon tänkte tillbaka på den gången jag hade gömt mig och blev lite rädd igen. Fast å andra sidan så har jag slutat med blöjor.

ÄNTLIGEN!

Som jag har väntat på ännu ett konstigt och underbart album av Kate Nash. Till min lycka fanns det på Spotify i morse när jag satte mig vid datorn. Hon är ju alldeles överskön.


"Tankar ut mitt bagage - skriven och framförd av Malin Alexandra Alfredsson"



Kl 11.00 igår klev jag in i Olsagårdssalen. Senaste minnet därifrån var ett filosofiprov, eller var det psykologi? Skit samma, denna gången skulle Malin ge mit ett mycket bättre minne. Hon framförde ett litet teaterstycke som hette Tankar ut mitt bagage som hon hade skrivit själv. Det var väldigt fängslande och underhållande. Hon pratade om sina tankar hon haft om att bli vuxen. Hur mycket enklare det var när man var liten och hur allt förändras. Att plötsligt inse att det fanns ett golv under båten i Sagoslottet på Liseberg. Att man inte håller kontakten med kompisar för att man måste, utan för att man vill hålla kontakten med dem. Att en lila nalle som man hade som barn nu hade blivit grålila. Kärlek, äventyr och ansvar.
Hoppas på fler framträdanden med denna alldeles egna textmix från Malin. Det är en såndär som man kan titta på om och om igen. Stående ovationer, applåder, busvisslingar och hejarop till dig Malin, min äldsta och bästa vän. Jag är stolt :)







Det är okej nu.

Skolan idag var himla drygt. Och tråkigt. Och kallt. Får alltid så kalla fötter när jag sitter i skolan. Min matlåda var inte speciellt god, eller jo det var den men jag är bara så trött på matlådor. Efter skolan kom mamma och pappa och plockade upp mig för de skulle åka till Jönköping och hämta en husbil. Jag skulle köra hen bilen bara för att mamma inte ser så bra i mörker. Men de är hemma snart och det är fortfarande ljust så jag hade inte behövt åka med egentligen. Det som störde mig mest med hela dagen var att jag fick se 1 dm snö och sen fick jag köra i snöstorm. Så himla deprimerande. I Kinna skiner solen, men det dröjer väl inte länge innan fanskapet kommer hit också.
Jag önskar att jag hade en penna. En fin penna som man kunde rita sträck med över saker. Saker man gjort eller bara saker som man inte orkar ta tag i. Framför allt skulle jag vilja ha en penna som drog feta sträck över snöfall i april. Och matlådor. Fast egentligen bryr jag mig inte. Det är bara saker. Det jag bryr mig om är att alla mår bra. Oavsett vem det är. Utom Hitler. Han kan dö flera gånger om och dödas i döden.
Igår fick jag två nya vänner. Johan och Natalie heter dom. Eller Johan kände jag lite sen innan. Vi bor i samma hus. Mötte honom i porten igår när jag kom hem från skolan. Vi började prata lite, han sa att han skulle till sin kompis Natalie som bor i samma trappuppgång som mig. Jag hängde med och jag fick hälsa på Natalie ordentligt. Sen bestämde vi oss för att gå på picknick, trots att klickan var typ sex och det var kallt ute. Vi åkte till en strand som heter Mos. Det var kallt men det gjorde ingenting för det var så trevligt. Vi pratade om barndomen då jag och Johan umgicks med gemensamma vänner väldigt mycket och vi gick i samma skola osv. Imorgon ska vi grilla. Kanske bjuda våran granntant på kaffe någon dag.
Snart är det fula snöovädret här. Jag ser det. Hoppas det går runt Kinna.
Återkommer med fröken Alfredssons fantastiska textmix.

Okej då.

På något sätt visste jag att det skulle bli såhär. Den där känslan som låg och tryckte innanför revbenen, en varningssignal som jag ignorerade. Men jag ville ändå hoppas. Hoppet är trots allt det sista man överger. Jättestenen som nu har tagit sin boning i bröstet talar för att det kommer bli som det var innan. Olyckligt. Jag vill spy! Tanken slog mig när jag hade gråten i halsen och gjorde allt för att få fram den minsta lilla tår, jag har ingenting! Inte ens tårar.
Klarar man av livet? Egentligen? Jag börjar tvivla. De senaste åren har det bara varit svek, försummanden, ensamhet, ångest...det var en gång då allt blev mycket lättare, en räddning. Den föll. Vet inte vad jag är mest rädd för. Att hamna i det där jävla mörka hålet igen, eller att försöka klara av livet. Jag har ingen ork, ingen energi. För något av det. Hatar att jag är den där svampen som suger åt sig allt och som aldrig blir utkramad ordentligt, allt blir bara tyngre och tyngre för varje sak jag suger åt mig. Försöker skrika in i kudden att allt ska sluta. SLUTA! Visste att det skulle blir såhär. Jag är trots allt en sprucken själ.

Naaaw


Barnen leker med bollen

Åh, vad hungrig jag är! Äter och äter och äter. Kankse har mask i magen. Haha, nej fy vad äckligt. Det har jag nog inte. Får äta bättre mat så jag står mig längre. Hinkade i mit vatten i natt. Halsade ett glas innan jag gick och la mig, fyllde på det och sen vaknade jag med lite törstpanik och hinkade i mig det glaset också. Haha.

Feint vaeder jaaao! Imorgon ska jag titta på fröken Alfreddson när hon skådespelar på Kultkalaset och göra projektarbete. Plö. 

Hejpa!

The Army

Oj! Vad roligt det var igår. Minuspoäng till Hell ölen. Den smakade rökigt och inte alls å gott som jag hade hoppats. Det var nog sista gången den fick vara med på fest. Sista gången min telefon fick vara med på fest också. Det blev ju bara fula bilder. Fast ändå fina. Och telefonen kommer antagligen få vara med igen ändå..
Idag har jag legat i soffan och kollat på Turtlesfilmer och sen kollade jag på Luftslottet som sprängdes. Nu är jag hungrig och ska laga mat, duscha och kanske take a walk.
Hejpa!


Eyjafjallajökull, den borde heta Eyjafjallajäkel

Har följt en chat på aftonbladet hela eftermiddagen. Folk som är strandsatta och försöker ta sig hem skriver och vädjar om skjuts och lösningar. Hihi, tycker dte är lite spännande att det händer något. Detta är ju inte livshotande så det är okej att tycka att det är kul. Jag har fångat alldeles egen aska från Eyjafjallajökull på balkongen. Ställde ut en tallrik och efter en timma nu så har det landat liiite liite aska på den. Spännande!

Ikväll blir det inflyttningsfest hos Lisa, det är tur att bussarna i Kinna inte påverkas av vulkanutbrott på Island.
Har köpt en öl som heter Hell. Bara för att den hette Hell köpte jag den.

Älskar låten och filmen

Bring Your Own Big Wheel 2010 from Patrick Lawler on Vimeo.


Sluta blås vaffan!

Och så var det ju det här med facebook. Att snoka och läsa vad andra skriver till varandra. Har man läst allt i ett logginlägg och har en åsikt kan man väl knappast kommentera? Då är det ju rätt uppenbart att man har läst och det vill man ju inte att någon ska få reda på.
En annan grej. Hur många telefonnummer från barndommen kommer man ihåg tro? Dom där som man alltid ringde och som sitter i ryggmärgen. 13627, 15413, 15944, 10399. Simon, Erik, Marcus och Patrik, Malin. Jag minns nog till och med pappas första mobilnummer, 0106715999. Haha, det är konstigt att det kan sitta i så länge.
Nu får vi hoppas att den där dumma vulkanen slutar upp med att spy aska!! Vad gör vi om vi inte kan flyga till Grekland? :( Kan man bila ner? Vad kostar tågen? Hur många byten? Båt? Allt detta kan ju bara kosta mycket nu när det är det enda sättet att ta sig fram på.
Vi lyssnar på denna och kommer på en lösning
Robyn – Fembot Den är ju ändå så bra.

Sen gjorde jag det och det och det och det och det

Vaknade väldigt tidigt av att katten befann sin i köket, kvart i sex var nog klockan. Fick gå ut i köket och plocka undan från köksbordet i förebyggande syfte. Det hamnar ju alltid något på golvet till slut. Sen somnade jag om en stund, vaknade strax innan åtta tror jag av att katten satt med klorna på tapeten. "NEJ!" Somna om igen, vaknar klockan nio av att jag inbillar mig att katten gör något orätt, men han låg och sov vid mina fötter. Lika bra att gå upp tänkte jag. Ringde pappa och sa att jag kunde fixa sommardäcken till bilen. Tar katten udner armen och hoppar in i mammas bil som jag fått låna över natten, åker bort till Tims jobb och byter bil. Hem till Risäng, slänger ut katten, slänger in sommardäcken, åker till Curt och lämnar bilen, går till Tims jobb och tar mammas bil, kör till Risäng och lämnar den bilen, får skjuts tillbaka till Curt efter en liten stund och hämtar bilen. Kör till Risäng och hämtar katt, tillbaka hem och lämnar katt. Vila. Mat. Vila. Kör till Märkesoutlet, köper en ryggsäck till alla fantastiska resor, kör till Hemköp och hämtar ut gullig skrivare, kör hem och dör lite vid matbordet. Huvudvärk. Nu vila.

107 steps

Ibland är Tim den bästa. Han kan vara hemskt snål men ibland kan han bara punga ur åt sin syster. Snel.
Nu har jag grillat för första gången i år på elgrillen, som för övrigt ät Tims men som jag fått låta. Han har inte haft någon balkong att grilla på och nu har han fått det. Får lämna tillbaka den, along med utemöblerna som jag har fått låna också :P Snel.
Såååå de på vårdcentralen sa att mina öron är rena och fina, haha, men att bruset kan bero på en svullnad mellan näsan och öronen någonstans. Ska köra med lite Otrivn nässpray 3 grr om dagen fram till mitt läkarbesök för att få ner svullnaden. Slutar det brusa kan jag avboka läkartiden. Får ge det ett försök.

Vårbilder från de senaste dagarna. Mjau-Malin, Mjau-Klas, Bäste-bror, Daniel och Katt

Sol, sol, sol, mjau

Igår var det underbart väder och vilken välsingnesle det var att vakna upp till likadant väder. Tim tog till och med en golfrunda med Daniel igår. Haha, jag sa att de var gubbar när de svängde in på OK/Q8 för att köpa cigarrer att röka på banan. KOllade på en ryggsäck igår kväll 600 kr bara på Märksoutlet. Fia var där och jobbade sin sista dag så pratade med henne en stund också.
Nu ska jag till vårdcentralen och få en dom.

Hejpa!

Chokladsmulor

Oj vilken dag. Hämtade passet, gick till bokandeln, beställde nytt visa-kort, tog bussen till gymnasiet och lånade bok, buss tillbaka till Kinna och hem, cykel till OK/Q8 och köpa frimärken, cykel till Risäng posta bok till Daniel Ogalde i Årsta, skynda hem för att ta buss till Göteborg, men orkade inte och var tvungen att äta först så hann egentligen inte. Det kändes bara ovärt att åka in och sen hem igen. Eller inte ovärt, bara jobbigt.
Nu har jag ätit choklad också. Tjock. Men gott. Mmm. Mjau. Mu. Katt. Ko.


Föresten! Hur ofta händer det egentligen att det är blå himmel i Borås och inte i Kinna? Skandalöst, fnys!


Bamberam bamberam bamberam bamberam

 

Morgonte med
Jack Johnson och Kate Nash. Två gamla favoriter som hade lagt ut nya låtar på Spotify. Trevligt!
Strax ska jag hämta mitt pass på polisstationen och sen möjligtvis gå till bokhandeln och köpa en liten skrivbok som jag kan skriva resedagbok i. Sen får vi se om jag åker in till Göteborg, kanske. Om det är sol. Kanske ändå. Ja vi får se. Vi skulle sitta vid operan idag sa vi, men vi får se lite senare helt enkelt.

Det är kväll och jag tar min dotters hand

TVÅ DAGAR I BILDER


Malin och jag grillade för första gången i år. Det var gott.
 
Vi gick till Lisa på jobbet och tog en cider och åt nachos.

Idag låg vi i gräset i Slottsskogen och solade

Nicole och en trevlig tjej som jag inte minns namnet på. Jag träffade henne på Hultsfred förra året och idag åt hon sushi.


Sofia och Matilda.

Kalle och hmm...Johannes?

Mys-Martina

Bästisar
Magnus Weideskog – TiK ToK


Mitt piano och grillen

Grillåret 2010 har nu äntligen tagit sin början! Halloumi, sötpotatis, paprika, majs, glass, fikon och physalis. Dock grillades inte allt. Det var lite svårt att få en bra glöd på grillen först, men Malin det snillet testade ,med hårspray eftersom det inte fanns någon tändvätska. Det funkade nästan lika bra. Såg bara lite otäckt ut. Sen satt vi och småplanerade Grekland lite. Men än finns det mycket att planera. Nu ska här bli godis och vem vet, kanske blir det en öl eller tre.


Hunden gnyr

Nu har jag varit hundvakt åt mamma och pappa. Skönt att det är över. Han luktade bara illa i munnen och satt och gnällde. Ska aldrig skaffa hund.


Hunden Bosson

Ikväll är jag sugen på att göra något. Eller egentligen inte kanske. Fast jo, något. Men det kommer nog inte hända för kommer antagligen inte orka ta tag i det. Kan sitta och mysa ikväll med tankar om Grekland. Det får duga!

Trouble is a Friend

Mitt uppe i en bra låt igår ringde mamma och sa att jag genast skulle ta mig till Risäng för att få lite grillad mat i magen. Jag ville lyssna klart på låten innan jag åkte, men hon hann ringa en gång till efter det..så låten blev förstörd. Ska lyssna på den nu. Jag fick ta cykeln dit och när jag hade kommit nästan hälften tyckte jag att det vore kul att filma när jag cyklade, vet inte varför jag tyckte det. Jag gillar att filma.
Lite senare på kvällen kom Simon in och vi spelade gitarr och sjöng falskt i en timma. Sen gick vi ut och åkte wave board. Sen åkte jag hem.
Idag ska jag tillbaka till Risäng och kanske tvätta pappas bil och passa hunden medans de är och bowlar. Haha, sen när har mina föräldrar börjat bowla kan jag undra!!

   Tjockissen


Haha, det är inte roligt egentligen, men det är en bra idé ändå.


Just det! Jag var på gymnasiet i morse och Malin kan Pär




Det var lov och ingen var där, desto skönare för mig.

Mitt gamla hederliga skåp <3 Haha.

Malin kan!





<?php
print "PHP-PÄR";
?>


Gatorna är sopade

När jag gick i lågstadiet hade vi en taxichaufför som brukade köra oss till badhuset och tandläkaren. Jag minns inte vad hon hette, men alla kallade henne för "Rockan". Alla ville åka med henne bara för hon alltid spelade hög musik, vilket vi tyckte var helt fantastiskt. De andra taxichafförerna var bara tråkika och hade ingen musik på. De som hade åkt med "Rockan" ena vägen fick byta chaufför bara så att alla fick chansen att åka med henne. Tyvärr gick "Rockan" bort för några år sedan vad jag har hört, men jag kommer alltid minnas henne. Av någon anledning kom jag och tänka på henne i morse när jag satt på bussen till skolan.
Kom hem från skolan för en liten stund sedan och bestämde mig med en gång för att ringa till vårdcentralen och boka tid för undersökning av mina öron. Det är antagligen tinnitus, men ska först kolla om det är vaxpropp. Haha. Det låter äckligt. Fan vad surt om det är tinnitius, det är ett smeknamn jag haft till och med. Haha, kanske borde bli kallad det igen. Det hade varit okej. Såhär låter det hela tiden: SSCCCCCCHHHHHHHHHHHHHHHHHHH blandat med IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII och ibland kommer det ett mörkt OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO som lite schysst omväxling. Det stör inte så mycket egentligen, bara när jag ska sova eller när jag sitter och lyssnar på det. Haha.
Funderar på om jag ska gå ut lite i solen, men det blåser ju rätt mycket och dessutom vet jag inte vad jag skulle hitta på om jag gick ut. Det hade varit rätt gött med en longboard så man kunde mysåka. Först ska jag stoppa  något i magen. NAAM NAAM NAAM

Asfalten doftar sådär som det gör när det är sommar och det är ljust ute fast det är mitt i natten

Chokladen blev god. Nu har jag lämnat Loke i Risäng för att det är skola hela dagen imorgon. Sen är det skola hela dagen på fredag också. Sen är det helg och vem vet var jag befinner mig då. Lika bra att släppa av honom där ikväll. Tog en promenad bort till Tim när jag skulle hämta bilen. Helt underbart väder ute så jag gick långsamt. Det kändes lite som att man var ute och gick en sommarnatt. På väg hem från något roligt. Det luktade sommarnatt. Bra tecken! Kanske tar en kvällspromme kl tio, efter Grey's och innan NCIS. Bara för att det är så härligt ute. eller så går jag nu. Hmm, det där får jag tänka på.
   
Stig och Lennart eldar så det ser ut som Auschwitz

Tim jobbar ikväll


All On You

Nu gör jag chokladpraliner. Bara för att jag sov i tre timmar innan måste jag göra något. Sjukt onödigt. Det håller på att stela nu, så jag har inget att göra. Jag cyklade runt innan i Kinna, jag skulle ladda på busskortet och då tänkte jag ta en cykeltur också, men de håller på att göra om centrum i Kinna och vägen var avstängd så det blev nog den kortaste cykelturen i centrum i cykelhistorien. Då trampade jag bort till Tims jobb för att hämta mina vantar som låg i bilen. Där såg jag min och Malins vinflaskor. Haha, sa att Tim kunde städa ut bilen när han var klar med den. Sen försökte Samuel få Tim att bjuda mig på lunch och sen kom hans chef och sa att han skulle göra det, då sa han ja. Men jag ville inte ha för jag var inte hungrig så jag spratar den lunchen till nästan gång jag är hungrig.
Sen sov jag och nu är jag här. Oeffektiv dag!

Tinas dag, de fula människorna som man borde säga Hej till och takterassen i Cholula

Idag var jag hos polisen för att söka nytt pass. Det var ett äldre par där som var för mig i kön och jag kunde inte låta bli att småskratta lite åt farbrorn. Det hade stått i hans gamla pass att han var 167 cm lång, han trodde att han kanske var ungefär lika lång men poliskvinnan sa att det nog var bäst att mäta. Det visade sig att han var 163 cm lång. "Har du krymt så mö" sa poliskvinnan. Farbrorn blev lite förvånad och sen började de skratta. Undrar hur lång jag kommer vara när jag är gammal och lite grå. Jag tyckte det var himla roligt och lite härligt. Han hade krymt flera centimeter men skrattade bara bort det.
Sen var det min tur och tror jag kommer se ut som en crackhora på mitt nya pass. Det kan jag skratta bort sen.
Annars har jag sökt en del sommarjobb idag. Imorgon ska jag försöka skriva ihop ett personligt brev och skicka till IBS. Jag orkar inte ikväll och jag måste ladda ner ett skrivprogram och det orkar jag verkligen inte med ikväll.
Bortsett från sökning av sommarjobb och tvätt så har jag levt ett relativt livsnjutarliv idag. Loke har suttit på tvättkorgen i badrummet nu i en halvtimma och tittat på en spindel någon meter ovanför honom. Han hoppas nog på att den ska komma ner men spindeln är nog smart som klättrar uppåt hela tiden.

Kvällen är kommen och Ella Fitzgerald ska vagga mig en stund. Tills vi hörs igen, var snälla mot varandra och säg även hej till de som kan ser lite fula ut.


Hoppas jag kan få njuta av en takterass i Container City, Cholula MEXICO
Gabriel Esper Caram är smart


Det var en gång

Året var 2010. Dimman låg tät över den lilla orten Kinna. En stört jobbig katt tvingade upp en liten tjej ur sängen och då tänkte hon att det lika gärna var bra att ringa till vådcentralen för att få råd om sina smärtor. När den lilla tjejen började prata i telefonen kom whiskeyrösten fram och det gick inte dölja att hon både var nyvaken och förkyld.
- Det är musklerna mellan revbenen, drick vatten. Ha det gött
- Okej, bra hejdå.

Den lilla tjejen sa till den stört jobbiga katten att det var goda nyheter. Som om han skulle fatta vad hon sa.
Sen vann tjejen 248 miljoner och köpte lyxlägenhet till sig själv i varje stad som var värd att ha henne där och till de hon tyckte om. Sen flyttade hon bl.a till Frankrike, Japan, Thailand, New York, Stockholm, Havanna och Rydal.


Det började som ett kort blogginlägg men sen började jag fundera och då blev det mycket längre.

Idag har jag nästan bara legat i soffan och kollat på film. Har haft en äcklig hosta och ont i bröstet eller revbenen eller vad det nu kan vara. Läste att det kan vara en nerv som sitter i kläm, men det gör hemskt ont när jag hostar så jag vet inte. Mamma tyckte att jag ska ringa till vårdcentralen imorgon och se om det är något som borde kollas upp, borde antagligen göra det, men det brukar ju gå över av sig själv. Vi får se.
Lite senare kommer Malin och Carro hit. Får passa på att träffas alla tre när Carro ändå är hemma och Malin kan klämma in det mellan sina repetitioner till teatern.
Hotellet hade öppet igår och jag är väldigt glad att jag inte gick dit. Simon och hans kompis som kallas för Truvesson kom hit en stund innan. Vi lyssnade på lite halvkass musik och Simon slängde ur sig onödigt dumma kommentarer som han kan göra ibland. Det var skönt när de gick en stund senare.

Snart börjar skolan igen. Känns nästan som i ett annat liv. De senaste veckorna, om det ens är veckor, dagar(?), har varit underbara, har gjort så mycket roligt och träffat underbara människor. Det kanske är de senaste veckorna, dagarna som har varit som i ett annat liv? Jag kanske vaknar upp imorgon och inser att det är januari, kallt, snö och att det är precis som det har varit de senaste två åren. Grått. Tråkigt. Meningslöst. Melankoliskt. Deprimerande. Inga drömmar. Inga planer. Ingen dragning till något eller någon.
Nu känns det ganska bra. Det härliga med att komma till Stockholm var människorna som frågade vad jag ville göra med mitt liv. Där fick jag höra vad jag var duktig på och vad jag borde fortsätta med. Visste inte riktigt vad jag skulle svara egentligen på frågan om vad jag skulle göra med mitt liv för hade aldrig riktigt fått den frågan innan på ett sätt som gjort att jag faktiskt börjat fundera på vad jag vill göra. Att höra att jag var duktigt på något som inte har med golf att göra vad så himla upplyftande. 
Kinna har gjort mig så fruktansvärt hemmablind att jag glömt bort att ta för mig. Annika sa något som var så himla sant. I Kinna skvallrar man bara om andra. Har man inte träffats på ett tag så leder samtalet alltid till "Hon har ju gift sig nu och har barn" eller "Jag fattar inte att de vill flytta till Torestorp, men det är väl deras val." Folk har liksom inget annat att prata om och alla vet allt om alla. Samma sak år ut och år in. Det är som att alla går hemmablinda i en bubbla. Den som säger att det är skönt att bo en småstad är cerebral pares.
Man blir skadad av att bo i en småstad! Det är nu jag kan säga att det inte har varit något fel på mig när rastlösheten fått mig att vilja krypa ut ur min kropp. Det är småstaden det har varit fel på och de hemmablinda människorna.

Varberg-Aten

Då har ännu en kväll gått till historien. Igår var en lite småjobbig/tråkig dag. Hade inga planer på kvällen och jag kände mig lite sjuk. Vid halv sju bestämde jag och Malin oss för att åka till Varberg och gå till Oscars. Bara för att åka på äventyr. Jag fick hömta henne i Kungsbacka, som inte alls var på vägen till Varberg egentligen, men vad gör man inte för en vän och för en roadtrip. Vi åkte först runt lite i Varberg när vi kom ner, kollade fästningen och lite sånt innan vi parkerade bilen vid hamnen, och där korkade vi upp. Det var väldigt roligt att sitta och förfesta i en bil. Lite "Hej kom och hjälp mig" men roligt, vi festa till det lite med plastmuggar, lite classy fick det ju vara..
Oscars var helt okej kul, bra musik och halva Mark var där så jag kände nästan hälften av de som var där.
Sen åt vi kebab, SJUKT GOD! och sen gick vi tillbaka till bilen och drog upp sovsäckarna. Det slog mig hur sjukt liten bil jag egentligen har när vi började lägga oss till rätta. Vi försökte skymma fönstren så gott det gick med handdukar, väskor och halsdukar och resultatet blev tältkänsla fast lite mysigare och lite obekvämare. Man sov helt okej de första timmarna men sen på morgonen var det bara obekvämt och ljus. Men mysigt.
Idag beställde jag flygbiljett till Aten och tågbiljett till Stockholm. Jag ahde lite ångest när jag gjorde det, för det innebär att jag måste snåla sjukt mycket nu. Kanske jobba. Men vad roligt det ska bli! 2 maj - 13 maj.
2263 kr tur och retur för både flyg och tågbiljett tyckte jag var helt okej. Snart ska jag till mamma och pappa och äta middag, det är bra för då går det inte år något här och då behöver jag inte köpa mat vilket betyder att jag snålar.

MJAU!


SKÅL

KUL I BILEN

KUL I BILEN-THE RETURN OF THE WINE


Himlen sa att det var gryning.

Dagen efter. Vaknade upp i en säng med en god vän sovandes bredvid mig. Klockan visade att jag knappt sovit tre timmar. Allt började hemma i Risäng. Pappa fyllde år, vi skulle inte göra något speciellt, Tim kunde inte vara med på någon familjekväll för han skulle jobba och klockan var så mycket att det inte var någon idé att laga middag. Jag satt i tvrummet och tyckte att allt kändes lite meningslöst och tråkigt när jag fick ett sms från Malin där det visade sig att hon tyckte att allt var lika värdelöst. "Jag ska ut ikväll...följ med!" Varför inte tänkte jag, roligare än såhär skulle det inte bli ändå. Jag kollade upp bussar och det skulle gå en 40 minuter senare. Jag sa hejdå till mamma och pappa och 6 minuter senare var jag i lägenheten för att föra över lite pengar till kortet och fixa till mig lite. Väl inne i Göteborg gick jag till Pontus som inte bodde alls för långt ifrån Korsvägen, på gatan utanför mötte jag Tobias som också skulle vara med. Inne i lägenheten satt Pontus, Malin och Kalle och smygfestade lite. Jag hade ingen dricka med mig, men de rara barnen bjöd på både goda och vidriga drickor. Hela kvällen var helt underbart rolig och vi bestämde oss för att gå ut, men det blir ju aldrig som man har tänkt sig så kvällen bestor av att vi gick på Avenyn och åt på McDonald's två gånger innan vi kände att det var lite meningslöst att gå in någonstans eftersom det skulle stänga ganska snart.
Vi gick tillbaka till Pontus lägenhet där vi började tjafsa om vi skulle tilla på Sagan om konungens återkomst eller på Sagan om de två tornen. Jag och Malin röstade för det två tornen så självklart skulle vi titta på den. Filmen rullade och när den var slut runt halv fem var det bara jag, malin och Kalle kvar i soffan. Då satte vi på Sagan om konungens återkomst men jag orkade inte kolla så jag gick och la mig kvart över fem tror jag. En timma senare gick Malin och la sig, Kalle satt kvar och kollade en stund till. Vi filmade och fitade en del från kvällen och det var en helt otroligt roligt kväll.
Dagen efter började med att vi gick ut på stan för att äta på Pizza Hut, men det var stängt så vi gick till ett kafé som låg bredvid och tog en pizza där istället. Sen åkte jag hem och somnade på bussen rätt skönt, det var underbart. Väl hemma tog jag en dusch och stensomnade på soffan. Efter näsan en timma ringde mamma och sa att de hade gjort påskmiddag så jag åkte dit. Sen satt jag där hela eftermiddagen och kvällen. Simon kom in, han skulle egentligen varit med och ätit men han mådde så dåligt så han kunde inte resa sig. Mamma gick in med en tallrik med mat åt honom och efter en stund kom han in. Pappa var bakis hela dagen idag också. Det festade tydligen rätt hårt igår. Simon och jag åkte och hyrde en film ikväll, Upp blev det. Helt okej kul.
Malin ville få med mig på fest igen ikväll, jag hade velat men kände att jag orkade inte sitta på den där jävla 330 bussen en gång till idag.
Äntligen tillbaka i lägenheten nu, och imorgon hoppas jag på en lika fantastisk kväll som vi hade igår. Men det får vi se.

Seg start på dagen

Vaknade för en liten stund sedan, jag ville verkligen inte gå upp, det känns ju bara onödigt egentligen. Pappa fyller år idag, hela 61, så ikväll ska jag hem till Risäng och äta familjemiddag. Något jag inte har gjort sen jul tror jag. HAr inte köpt någon present till pappa, hmm, kanske får gå och köpa någon trisslott eller nåt.
Undrar vad det är för väder ute, har inte dragit kollat än, är det fint kanske man ska gå ut. Eller jag ska nog gå till gymmet tror jag. Det var en vecka sedan jag var där ungefär. Tim ringde igår och berättade att han hade sålt sin bil, så nu ska han låna min tills han får sin i maj.
Nu kollade jag var det var för väder, inget väder alls. Det får duga for now.